Home

Achtergrond 232 x bekeken

Overname Makhteshim Agan stuk dichterbij

China Chemical neemt voor bijna 2 miljard euro een belang van 70 procent in Makhteshim Agan (M.A.).

Het Israëlische bedrijf geldt met voorsprong als de grootste producent ter wereld van gewasbeschermingsmiddelen waarvan het patent is verlopen. Het bedrijf bereikte gisteren een overeenkomst met het personeel.

Volgens de overeenkomst zullen 200 werknemers vervroegd met pensioen gaan. M.A. opereert in een groeiende markt. Naarmate onderzoekskosten en wettelijke eisen toenemen, neemt de toestroom van nieuwe moleculen af. Tegelijk komen steeds meer moleculen die in het verleden zijn gepatenteerd door bedrijven als Monsanto op de markt.

M.A. is in Nederland actief vanuit een verkoopkantoor in Leusden. Het concurreert onder meer met Agrichem uit Oosterhout. Wereldwijd meet M.A. zich met Nufarm en Sumitomo. Het bedrijf is nu volledig in handen van Koor Industries.

Of registreer je om te kunnen reageren.