Home

Achtergrond 240 x bekeken

Oostenrijk in gebreke bij bestrijding aardappelmoeheid

De Europese Commissie heeft Oostenrijk op de vingers getikt omdat het land de EU-richtlijn ter bestrijding van het aardappelcystenaaltje niet heeft omgezet in nationale maatregelen.

Eerder dit jaar stelde de Commissie Oostenrijk al in gebreke, maar een afdoende reactie bleef uit. De Commissie draagt Oostenrijk nu op binnen twee maanden de richtlijn in beleid om te zetten; gebeurt dat niet, dan wordt het land voor het Europese Hof van Justitie gedaagd.

Een Europese richtlijn uit 2007 draagt lidstaten op ervoor te zorgen dat er geen aardappelcystenaaltjes voorkomen op de akkers, en hierop te controleren. De resultaten van de controles moeten officieel worden geregistreerd en voor de Commissie toegankelijk gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.