Home

Achtergrond 254 x bekeken

Ook vergoeding bij uitval of vertraging boot

Ook bootpassagiers in de EU krijgen recht op schadevergoeding of overboeking bij vertragingen of het niet doorgaan van gepland vervoer per boot.

Het EU-parlement en de lidstaten hebben daar mee ingestemd, zo heeft de Europese Commissie donderdag in Brussel bekendgemaakt "Ik ben verheugd dat na het invoeren van rechten voor passagiers van vliegtuigen en treinen we nu ook soortgelijke rechten voor passagiers die over het water reizen, kunnen introduceren'', aldus Europees Commissaris Siim Kallas (Transport).

Reizigers over het water hebben recht op terugbetaling van hun ticket of het omboeken van hun reis als de tocht geannuleerd wordt of meer dan 90 minuten vertraagd is. De nieuwe regels worden eind december 2012 van kracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.