Home

Achtergrond 199 x bekeken

Noble Group ziet omzet scherp stijgen

De omzet van Noble Group is tot en met september 82 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet van het grondstoffenhandelshuis kwam uit op 28 miljard euro (39,3 miljard dollar). De winst steeg 21 procent tot 256 miljoen euro (358 miljoen dollar), waarvan bijna de helft met landbouwproducten is gerealiseerd.

In tonnage verhandelde Noble Group, dat met name de Chinese markt bedient, 17 miljoen ton aan landbouwproducten. Het betreft met name granen maar ook soja en rijst. Vorig jaar verhandelde het bedrijf uit Hongkong nog 11,6 miljoen ton. Noble Group maakte bekend over de komende jaren 587 miljoen dollar te investeren in een fabriek die suiker omzet in ethanol.

Of registreer je om te kunnen reageren.