Home

Achtergrond 244 x bekeken

Nieuwe verdenking van ringrot in pootgoed

De keuringsdienst NAK meldt een derde verdenking van ringrot in pootgoed.

Eerder maakte de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) bekend dat twee bedrijven in Flevoland zijn verdacht. De VWA is een traceringsonderzoek begonnen. Het gaat in alle drie gevallen om één ras.

Ringrot is een quarantaineziekte, die bij vestiging in Nederland zeer schadelijk kan zijn. De ringrotbacterie kan maandenlang tot zelfs meerdere jaren overleven in opgedroogd bacterieslijm op allerlei materialen. Verspreiding kan plaatsvinden door contact tussen partijen aardappelen en de materialen die in contact zijn geweest met aardappelen van onbekende herkomst. Hygiëne is van groot belang. De VWA verwacht over een week uitsluitsel te krijgen of het daadwerkelijk om ringrot gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.