Home

Achtergrond 246 x bekeken

Nerine blijft onverminderd toonbaar

Door de Maatschap Veredeling Nerine (NVM) wordt al wekenlang in de keuringszaal bij de CNB er op gehamerd dat de bloeikracht en de houdbaarheid van dit product op de vaas fenomenaal is.

NVM en collega’s verdienen het alleszins dat hun inspanningen om het product breed te promoten wordt ondersteund door de promotie-organisaties, want de eigenschappen van dit product moeten elke bloemist en consument aanspreken en tot toename van de vraag leiden.

Deze week zet Kees de Jong van NVM een vaas met Nerine bowdenii gemengd in de keuringszaal, naast vazen die er (weliswaar onder perfecte klimatologische omstandigheden) al wekenlang staan zonder veel aan kwaliteit in te boeten. Cees Breed legt daar een schepje bovenop door Nerine op pot te showen. Met daaronder de kleinbloemige licht roze Nerine undulata, de witte Nerine flexuosa alba en de naar rood neigende Nerine mansellii. Planten die ook in de huiskamer lang bloeien.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.