Home

Achtergrond 202 x bekeken 2 reacties

Nederland warmer, zonniger en natter

Nederland is in tien jaar bijna een halve graad warmer geworden.

Dat blijkt uit een onderzoek van weerbureau Meteovista. De temperatuurstijging doet zich vooral in het voorjaar, de zomer en de herfst voor. De temperatuur stijgt in Nederland sneller dan gemiddeld in de wereld.

Volgens Rolf Schuttenhelm van Meteovista is de snellere opwarming in Nederland verklaarbaar. "Dit komt onder andere omdat Nederland relatief dicht bij de Noordpool ligt. Sneeuw en ijs nemen daar flink af, zodat meer zonnestraling geabsorbeerd wordt. Het hele noordelijk halfrond krijgt hierdoor een versterking van de opwarming."

Volgens het weerbureau heeft de aanpak van de luchtverontreiniging in Europa tot gevolg dat er minder mist en bewolking is, waardoor het aantal zonuren stijgt. Dat scheelt per dag een kwartier.

De meteorologen constateren dat het Nederlandse weer in relatief korte tijd sterk is veranderd. Gemiddeld is het sinds 2000 ongeveer 0,42 graden warmer geworden. De wintermaanden zijn het minst opgewarmd. In december is de gemiddelde temperatuur nog afgenomen (-0,1 graad). De gemiddelde windsnelheid neemt met 2,5 procent af. Net als de toename in zonuren kunnen zulke weersveranderingen gevolgen hebben voor de duurzame-energiesector.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    pietflevo

    weer een onderzoek door een niet erkend weer bureau. De politiek neemt dit klakkeloos voor waarheid aan. De schone lucht is de grootste bijdrage is minder mist dus meer zon dus warmer. klimaatverandering is van alle tijd, warme middeleeuwen, ijstijd, zondvloed ark van noach enz

  • Boertje-M-sob Henak

    idd dat waren pure leugens weten wij nu allen in 2012.De klimaathoax.Vrijwel alle natuurrampen aardbevingen en zware stormen worden met HAARP gemaakt.Japan was 100 % HAARP.Er is geen sprake van opwarming.wel afkoeling.Heeft zeer zeker met zonneactiviteit te maken.Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.(ook al duurt het soms wat lang)

Of registreer je om te kunnen reageren.