Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Nederland te pessimistisch over integratie'

Nederland is veel te pessimistisch over de integratie van allochtonen.

Het beeld dat heerst, is dat de integratie is mislukt. In werkelijkheid zijn er echter allerlei positieve ontwikkelingen. Dat zei voorzitter Sadik Harchaoui, voorzitter van Forum, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken, in een reactie op het Jaarrapport Integratie van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit blijkt dat allochtonen van de tweede generatie op het gebied van onderwijs of werk aanzienlijk beter presteren dan die van de eerste generatie.

"We durven nauwelijks te geloven of weigeren te aanvaarden dat wat er nu gebeurt veel beter is dan wat de beeldvorming doet vermoeden", aldus Harchaoui. "Het is toch wel een fenomenale sprint die de kinderen van immigranten hebben getrokken. Daar kan Nederland trots op zijn."

De Forumvoorzitter zei wel dat het nog jaren gaat duren voordat allochtonen het even goed doen als autochtonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.