Home

Achtergrond 226 x bekeken

Najaarsbloeiende Crocus als overgang

Veel krokussen zijn voorjaarbloeiers.

Dat betekent dat als de consument de juiste cultivars kan vinden deze tot in de late lente bloei in de tuin kan realiseren. Zoals Crocus vernus, Cr. Biflorus, Cr. Angustifolius, Cr. Candidus en Cr. Chrysanthus. Maar als het goed wordt uitgekiend, kan de bloei van Crocus zelfs veel langer aan de orde zijn, want er is ook een heel sortiment najaarsbloeiende krokussen waarvan sommige soorten en cultivars tot diep in de winter bloeien. Dat geldt voor onder andere Crocus cancellatus, Cr. Cartwrightianus, Cr. Goulimyi en Cr. Levigatus variëteit fonteneyi. Laatstgenoemde soort wordt deze week door Cees Breed gepresenteerd in de keuringszaal bij de CNB in Lisse. Een leuk klein krokusje, lichtblauw met wit hart en in volle bloei wijde openstaand. Een prachtige ogenvanger in de herfsttuin,maar dan wel op een letterlijk vooraan staande plek.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.