Home

Achtergrond 228 x bekeken

Modderstromen door regen in Limburg

De aanhoudende regen zorgt zaterdag in het Zuid-Limburgse heuvelland voor veel wateroverlast. Een aantal wegen is afgesloten, onder meer als gevolg van water- en modderstromen. Dat liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Bij de meldkamer in Zuid-Limburg waren rond 12.00 uur alleen al over ondergelopen kelders honderd meldingen binnengekomen. De brandweer sloot wegen af in Oirsbeek, Schinnen, Amstenrade, Brunssum en Heerlen.

Het overvloedige regenwater brengt modderstromen op gang vanaf de heuvels naar de lagergelegen wegen en dorpen. ,,Het wordt alleen maar erger, het regent onophoudelijk'', zei de woordvoerder. Hij zei dat de overlast zich in noordelijke richting uitbreidt.

In Noord-Limburg zijn er toenemende problemen door overstromende beken, ondergelopen kelders, omhoogkomende putdeksels en ondergelopen straten. De telefoon bij de meldkamer in Venlo staat volgens een woordvoerster roodgloeiend.

Aan de Molenbeek in Tienray wordt met man en macht gewerkt aan het opstapelen van zandzakken. Het Limburgs Museum in Venlo heeft te maken met wateroverlast, mede als gevolg van de wegwerkzaamheden daar. In Maasbree is een boomkwekerij blank komen te staan. Verder zijn er meldingen uit onder meer Baarlo en Helden.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.