Home

Achtergrond 197 x bekeken

Mensen met dementie kunnen langer thuis wonen

Door eenvoudige aanpassingen aan een woning kunnen mensen met dementie twee tot drie drie jaar langer zelfstandig thuis wonen.

Met een goed binnenklimaat en juiste verlichting voelen vergeetachtige bewoners zich prettiger en zijn ze minder rusteloos en agressief. Dat blijkt uit onderzoek door Joost van Hoof die donderdag, in samenwerking met kenniscentrum Vilans, Hogeschool Utrecht en Alzheimer Nederland, een website opent met nuttige tips.

Van Hoof promoveerde maandag aan de Technische Universiteit Eindhoven op een studie naar dementie en wonen. Bij de aanpassingen aan een huis gaat het volgens hem vooral om comfort, veiligheid, structuur en herkenbaarheid. Van Hoof benadrukt dat het thuis wonen van mensen met dementie vooral afhangt van het uithoudingsvermogen van de familie en vrienden die de zorg op zich nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.