Home

Achtergrond 166 x bekeken

Mechelse Veilingen: omzetstijging derde kwartaal 50 procent

De omzetgroei op de Mechelse Veilingen loopt verder op.

De omzet lag in het derde kwartaal op bijna 70 miljoen euro tegen 46 miljoen euro een jaar eerder. Daarmee komt de omzetgroei in het derde kwartaal zelfs op bijna 50 procent. Over de eerste negen maanden ligt de omzetgroei daarmee op 34 procent tot 182,7 miljoen euro, maakt de veiling bekend. De omzetgroei komt vooral tot stand bij de grote productgroepen. De komkommeromzet verdubbelde bijna naar 15,6 miljoen euro. De aanvoer groeide van 34,4 miljoen komkommers naar 51,4 miljoen stuks. De groei is vooral ingegeven door de extra Nederlandse telers, waaronder het bedrijf van LTO-bestuurder Tiny Aerts. Ondanks de aanvoerstijging lag de komkommerprijs gemiddeld op 30 cent, een stijging van 7 cent.

Ook de omzet van tomaten steeg met 10 miljoen euro naar 46,7 miljoen. Voor trostomaten liep de omzet op met negen miljoen euro tot 27,3 miljoen. Voor losse tomaten lag de kiloprijs 27 cent boven het niveau van 2009. Trostomaten waren 23 cent duurder. Bij rode paprika was de grootste prijsstijging op te tekenen. Met een middenprijs van €1,27 was deze 45 cent hoger dan in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.