Home

Achtergrond 160 x bekeken

Levensgevaarlijk geknoei asbestverwerkers

Asbestverwerkers ontduiken de regels en brengen mensenlevens in gevaar met onzorgvuldig werk.

Dat stelde de officier van justitie in Utrecht maandag. De aanklager heeft vijf asbestbedrijven en negen leidinggevenden voor de rechter gebracht vanwege overtredingen van de asbestwetgeving.

De zaak kwam drie jaar geleden aan het rollen toen bouwvakkers die in een acht verdiepingen hoog kantoorgebouw werkten, zelf de inspectie belden. De inspectie legde het werk stil. Er werden zoveel ernstige overtredingen geconstateerd dat de officier van justitie besloot alle bedrijfjes die in het gebouw met asbest werkten, een dagvaarding te sturen. De rechtbank in Utrecht heeft vijf dagen voor deze zaak uitgetrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.