Home

Achtergrond 787 x bekeken 2 reacties

'Kruiper geen stroman Rabo bij Fruitmasters'

Er is geen directe invloed van de Rabobank op het Fruitmastersbeleid of het vertrek van topman Rian Verwoert.

Financieel directeur bij Fruitmasters Sjors Kruiper is geen stroman van de Rabobank. De voormalig directeur Food en Agri bij Rabobank Nederland is op 1 maart 2009 geheel via zijn eigen netwerk bij Fruitmasters terecht gekomen. Dat laat de Rabobank weten op vragen van deze krant. Fruitmasters wil nog altijd niet reageren op het vertrek van Verwoert.

Volgens Dick Oosthoek, directeur akker- en tuinbouw bij de Rabobank, kan een bank geen directe invloed uitoefenen op de benoeming of het ontslag van topmannen. “We voeren wel veel gesprekken met bedrijven over hoe het gaat. Dat zijn zogenaamd spiegelgesprekken. Het is dan aan de Raad van Commissarissen om besluiten te nemen.” Of dat in het geval van Fruitmasters is gebeurd, kan Oosthoek niet zeggen.

Fruitmasters wil telers naar verluid tijdens de klankbordgroepbijeenkomsten halverwege december een toelichting geven, melden telers. Fruittelers weten nog altijd niets over de officiële reden van het vertrek van Verwoert. Wel duiden de signalen op een gedwongen vertrek. Of Kruiper kandidaat is Verwoert op te volgen is niet duidelijk. Voorzitter Rien van Doorn heeft de taken van Verwoert tijdelijk overgenomen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    onno

    Hetzelfde als vrijwilligers aanwijzen en het verschil tussen de oost-europese corruptie en het west -europese lobbyen... Ik ben blond maar niet blont...

  • no-profile-image

    Jan Cynisch

    Ik zou iets nog niets eens DURVEN denken...

Of registreer je om te kunnen reageren.