Home

Achtergrond 220 x bekeken

Koekfabriek Groningen deels in de as

Een bedrijfspand van bakkerij- en koekfabrikant Knols Koek aan het Hoendiep in Groningen heeft aanzienlijke schade opgelopen na een zeer grote brand donderdagavond.

Vooral het middengedeelte van het pand raakte zwaar beschadigd, mede door rook en bluswater. Een deel van het pand kon echter behouden blijven, aldus vrijdag een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst in Groningen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Veertig brandweerlieden uit Groningen en Haren waren ermee doende. Een aantal omwonenden moest uit voorzorg hun woningen uit. Bij de brand was sprake van veel rookontwikkeling. Aan omwonenden werd daarom geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Volgens de woordvoerder bleef dankzij een snelle inzet van de brandweer een deel van het gebouw behouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.