Home

Achtergrond 210 x bekeken

Kampoudste zaak Nicky Verstappen opgegraven

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht heeft vanochtend in Heibloem het stoffelijk overschot laten opgraven van de kampoudste van het zomerkamp waar in 1998 Nicky Verstappen verdween.

Later werd de jongen vermoord en vermoedelijk verkracht teruggevonden. Dat heeft het OM vandaag bekendgemaakt.

Justitie wil DNA-sporen van de in 2003 overleden kampoudste Joos B. vergelijken met sporen die op het stoffelijk overschot van Nicky zijn aangetroffen, aldus een woordvoerster. De ouders van Nicky hadden bij het OM eerder al aangedrongen op het opgraven van B.

Joos B. was 80 jaar oud, toen de 10-jarige Limburgse jongen van het kamp verdween. De kampoudste werd meerdere keren als getuige gehoord over de zaak. In een recent verschenen boek van Simon Vuyk over de zaak is een hoofdstuk aan de man gewijd.

In het boek staat onder meer een brief die B. tijdens een van de verhoren aan de recherche heeft overhandigd. Hij bekent daarin dat hij in 1954 is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor ontucht met twee jongens. Het zou gaan om twee broertjes, twee leerlingen van de lagere school in Heibloem waar hij directeur was. B. werd ontslagen als hoofd van de school.

Er gaan volgens het boek meer verhalen over onzedelijk gedrag van de man. De auteur somt een aantal onbeantwoorde vragen over zijn rol bij de verdwijning en de dood van Nicky Verstappen op.

B. overleed in 2003 op 85-jarige leeftijd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.