Home

Achtergrond 156 x bekeken

Kabinet steunt versobering koopzondag

VVD en CDA houden vast aan plannen van het vorige kabinet voor de koopzondag.

Deze houden onder meer in dat er voortaan scherper moet worden gekeken of een gebied wel eentoeristisch gebied is. In toeristische gebieden mogen winkels nu vaker dan twaalf zondagen per jaar open.

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) meldde vandaag dat het plan, dat nu voorligt bij de Eerste Kamer, past binnen hetgeen in het regeerakkoord is afgesproken. De aanscherping van de koopzondag wordt gezien als een handreiking van PvdA en CDA aan de ChristenUnie in het vorige kabinet.

De VVD was altijd een fel tegenstander van inperking van de koopzondag. De SGP liet eerder weten een minderheidskabinet van VVD en CDA alleen te willen steunen als de regels voor de koopzondag in de ogen van de gereformeerden niet verslechteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.