Home

Achtergrond 150 x bekeken

Kabinet gaat aan de slag met Q-koortsrapport

Het kabinet neemt de conclusies over van de commissie-Van Dijk over de aanpak van de Q-koortsuitbraak en zal die aanbevelingen verwerken in beleid.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) wilden vandaagna afoop van de wekelijkse ministerraad niet inhoudelijk reageren op de kritiek van de commissie eerder deze week.

Volgens de deskundigen ontbrak de regie, volgden beide ministeries te lang hun eigen aanpak en liet de communicatie daarover te wensen over. Ook waren ze te lang te afwachtend. Schippers en Bleker verwezen voor een verdere reactie beiden naar een brief die ze vrijdag later op de dag aan de Tweede Kamer sturen. Daarin staat alles wat we vinden, aldus Schippers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.