Home

Achtergrond 140 x bekeken

Invoering ov-chipkaart in noorden later

De invoering van de ov-chipkaart in de provincies Groningen en Drenthe is uitgesteld.

Dat maakte het OV-bureau woensdag bekend. De chipkaart had in oktober al ingevoerd moeten zijn, maar omdat vervoersbedrijf Q-buzz de apparatuur nog niet op orde heeft, blijft voorlopig alleen een strippenkaart geldig. Wanneer de chipkaart wel wordt ingevoerd, is nog niet bekend. Q-buzz krijgt voor elke maand vertraging een boete van 50.000 euro.

In Friesland mag vanaf 23 december niet meer met de strippenkaart worden gereisd. Passagiers die dan in Groningen met een strippenkaart zijn opgestapt, moeten bij een overstap in Friesland verder reizen met de chipkaart. Het dubbele opstaptarief dat ze dan betalen, kunnen ze later terugkrijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.