Home

Achtergrond 328 x bekeken 1 reactie

IJzersterke Nerine in keuringszaal

De Maatschap Veredeling Nerine (NVM) promoot met een niet aflatende inzet het product Nerine.

En dan vooral nieuwe cultivars. Kees de Jong van dit bedrijf zette maandag enkele fraaie nieuwe cultivars op de vaas in de keuringszaal. Waaronder een nieuwe, spierwitte zaailing van Nerine bowdenii. De goed gevormde bloemen ontspruiten aan een ronde tros, er is sprake van een mooie bloemzetting, de stelen zijn stevig en de houdbaarheid is zonder meer goed. Een Nerine met toekomst op de markt en niet alleen als snijbloem, maar ook als pot(kamer)plant.

NVM showt deze week nog meer cultivars uit het nieuwe sortiment, waaronder een vaas gemengde Nerine elegance, de dieprode Nerine 'Early Light' die vroeg te brengen is, de aparte Nerine bicolor. Wit met roze bloembladpunten. Heel apart. Dat de houdbaarheid van Nerine op de vaas uitstekend is, heeft NVM nu al meerdere weken bewezen. Twee weken bloei is heel normaal. Als plant wordt die tijd nog overtroffen. Het bedrijf toont tevens een vaas met Nerine in veilstadium. "Ter lering van de keuringsbezoekers," aldus de Jong.

Cees Breed showt in dat verband onder andere de witte Nerine 'Ostara' op pot, alsook Nerine bowdenii 'Stephani'. Th. J. de Groot showt eveneens een Nerine op pot in de vorm van een roze Nerine bowdenii. Het showen van Nerine kan gezien de houdbaarheid nog best even langer duren, maar dan betreft het waarschijnlijk vooral Nerine op pot en uit de kas, want het snijden van Nerine van buiten (zoals de door NVM geshowde bloemen) raakt door het vorderen van het seizoen nu wel ten einde.

Foto

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robbert

    even een opmerking:Ostara is absoluut niet wit!

Of registreer je om te kunnen reageren.