Home

Achtergrond 285 x bekeken 7 reacties

Huijbers blijft bij waardering voor Wakker Dier

Voor ZLTO-voorzitter Hans Huijbers blijft Wakker Dier de beste partner van zijn organisatie.

Dat zegt hij vandaag in een interview in Boerderij. "Als anderen zeggen wat ik fout doe, roep ik ze op om te zeggen waar zij zouden willen beginnen om vrienden te maken van oude vijanden", zo reageert Huijbers op kritiek en negatieve reacties die hij kreeg op zijn waarderende uitspraak over Wakker Dieren in het Agrarisch Dagblad. Zo zou het naïef van Huijbers zijn deze activistische organisatie te omarmen.

"Ik probeer van oude vijanden nieuwe vrienden te maken. Naïef? Zou kunnen, maar dan noem ik mezelf eerder een naïeve idealist, want ik heb wél mijn idealen. Contacten met Wakker Dier zijn ook goed om het dilemma milieu versus dierenwelzijn te bespreken", zegt Huijbers.

Huijbers erkent dat Wakker Dier heeft dierenwelzijn steeds activistisch aan de kaak gesteld. "Alsof boeren hun dieren bewust mishandelen. Dat deed boeren pijn, het was een messteek in hun hart. Wakker Dier heeft dat ingezien. In de toonzetting richten ze zich nu op de consument. Ze wijzen op de eigen verantwoordelijkheid van de consument om niet te kiezen voor de kiloknaller."

Huijbers vindt dat het partnerschap met Wakker Dier volledig past in de nieuwe toekomstvisie van zijn organisatie. Die beoogt meer samenwerking met maatschappelijk organisaties op gebied van dierenwelzijn, natuur, milieu en energieproductie.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hypo

  Het is heeel simpel Bart, Hansje is melkveeboer (subsidietrekker) en heeft niets met de varkenssector. Nu wd bekend heeft gemaakt dat maar liefst 75 % !!!!????!!! van de koeien verschikkelijke pijn heeft aan hun klauwen voelt Hansje zich niet plezierig en wil daar wat aan doen. Maar hij vergeet zomaar even dat wd niets anders doet dan de varkenssecor te schofferen door leugens en criminalitiet. Hansje is een hypocriete boer en wil zich ten koste van de varkensbedrijven profileren bij terroristen. Hansje moet aangepakt worden.

 • no-profile-image

  beina ex zlto lid

  het enige wat de varkenshouderij op dit moment nodig heeft zijn euros. veel euros en een beetje snel, als het al niet te laat is, laat die koeie boer de varkenshouderij , net zoals ze al met de nertsen hebben gedaan, de zaak maar verkwanselen. Een ding weet ik zeker.! dat die man zijn salaris niet van mijn contributie krijgt! wel van uw contributie?

 • no-profile-image

  Bart

  Ik hoor Huijbers niet uitspreken wat het uiteindelijke doel is van Wakker Dier. Dat is weg met de intensieve veehouderij en als ze het voor mekaar krijgen iedereen vegetarier.
  Dat is hun doel en dat noemt hij een ideale gesprekspartner. Inderdaad naief !!!
  Ik wil èn van Hijbers, èn van Wakker Dier uitgesproken hebben dat ze intensieve veehouderij respecteren. Ik heb dat niet opgevangen van Wakker Dier tot op heden.
  Zolang ik dat niet gehoord heb ga je nooit met zulke clubs aan tafel, Huijbers !!!

 • no-profile-image

  boereke

  Denk dat huibers de varkensboeren op wil ruimen om in 2015 meer ruimte voor koeiemest te krijgen. Want wakker dier wil gewoon geen normale varkenshouderij in nl [ maar wel dierenleed in andere landen ]

 • no-profile-image

  exlid

  Dat is ook de reden dat ik allang mijn lidmaatschap heb opgezegd! Ik wil er geen woord over zeggen, maar bij zulke club wil ik niet zitten.
  All die vuil smerige praktijken over de ruggen van de leden. Je bent belangen behartiger geen Judas.

 • no-profile-image

  broodvechter

  Wat is deze man toch inderdaad vreselijk naief.
  Meerderheid van de boeren is het helemaal niet met hem eens gezien de reacties op dit forum.
  Vooral niet luisteren naar je achterban en vooral lid blijven van die koeienclub.
  Dat allemaal voor een gratis dagje Efteling

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Uiteindelijk zijn de megaboeren zelf schuldig aan het oprichten van Wakker Dier !!!... Door overproductie ontwikkel je een neerwaartse spiraal ten opzichte van de prijsvorming!!!... Daarom zijn de Franse Boeren boos op de Nederlandse Boeren!!!... Laten wij maar gewoon doen, dan doen wij al gek genoeg!!!... Hans, ik begrijp je helemaal !!!...

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.