Home

Achtergrond 139 x bekeken

Hoofdstad Haïti toneel van anti-VN-rellen

Anti-VN-demonstraties hebben zich vandaag verspreid naar de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

Boze Haïtianen gooiden stenen naar medewerkers van de Verenigde Naties.

De rellen begonnen maandag in de noordelijke stad Cap-Haïtien, waar ze de hulp aan choleraslachtoffers ernstig ontregelden. De demonstrerende Haïtianen zijn boos omdat Nepalese VN-medewerkers de zeer besmettelijke cholera naar Haïti zouden hebben overgebracht. De Verenigde Naties ontkennen dit.

Maandag kwamen twee mensen om tijdens confrontaties. Volgens een politiebron kwam woensdag een derde persoon om het leven.

De Haïtiaanse overheid en de VN-missie Minustah bereiden zich voor op de presidentsverkiezingen die op 28 november worden gehouden in het door rampen geteisterde land. Ondertussen wonen nog zo'n 1,3 miljoen mensen onder erbarmelijke omstandigheden in tenten nadat een zware aardbeving eerder dit jaar het leven kostte aan 250.000 Haïtianen.

Drie weken geleden brak een cholera-epidemie uit die al aan meer dan elfhonderd mensen het leven kostte. Ruim 18.000 mensen werden al behandeld voor de ziekte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.