Home

Achtergrond 267 x bekeken

Helft wijn in Rusland is nep

De helft van de wijn en 70 procent van de cognac in Russische winkels is namaak. Dat meldde een topman van de federale Russische dienst voor de alcoholsector woensdag.

De nepwijn en -cognac zijn gemaakt van ”concentraten, aroma’s en alcohol”, zei Vladislav Spirin van de dienst.

In Rusland sterven jaarlijks ongeveer een half miljoen mensen door alcoholmisbruik. Russische mannen leven daardoor gemiddeld korter dan mannen in ontwikkelingslanden als Bangladesh en Honduras, aldus officiële statistieken. De Russische regering heeft recent maatregelen genomen tegen het dronken rijden. Bovendien is wodka duurder gemaakt door een minimumprijs in te stellen en is de nachtelijke verkoop van alcohol verboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.