Home

Achtergrond 188 x bekeken

Halsema: Dit is mijn laatste termijn

Femke Halsema zal bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer niet meer de lijst van GroenLinks aanvoeren.

In het AD van vandaag kondigt de politica haar vertrek aan. "Dit is mijn laatste termijn. Daarvan heb ik intern nooit een geheim gemaakt'', zegt Halsema in een interview met de krant.

Ze zegt nog geen idee te hebben wat ze hierna gaat doen. "Ik zal eerst een paar maanden in het zwarte gat moeten vallen voordat ik daar over na kan denken. Maar de partij weet dat er een opvolger moet komen. Ik ga daar niet over.''

Halsema is sinds 2002 lijsttrekker en fractievoorzitter. In dat jaar nam ze het leiderschap over van Paul Rosemöller.

Dit voorjaar vroeg Halsema dispensatie aan haar partijcongres om nog een keer de Kamer in te kunnen. Bij GroenLinks geldt de regel dat politici dat maximaal drie termijnen kunnen doen. Halsema is Kamerlid sinds 1998.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.