Home

Achtergrond 324 x bekeken

Greenery in gelijk gesteld in paddenstoelenzaak

The Greenery is door de Rechtbank van Rotterdam grotendeels in het gelijk gesteld in een zaak, aangespannen door de Duitse partner Frihol.

Deze partij moet de Nederlandse afzetorganisatie ruim vier ton betalen over openstaande facturen. Het conflict dateert van 2008, blijkt uit gepubliceerde stukken van de rechtbank.

The Greenery had een samenwerkingsovereenkomst met Frihol, waarbij beide partijen gezamenlijk nieuwe Duitse klanten zouden benaderen en champignonconcepten ontwikkelen. Ook zou Frihol de totale aankopen bij Greenery Sourcing invullen en ook in overleg met The Greenery bijkopen. De Nederlandse marktleider zou juist marketingplannen maken voor bestaande Duitse klanten, maar de samenwerking eindigde in 2008 na een conflict over betalingen.

Zo claimt Frihol dat The Greenery – tegen de afspraken in - rechtstreeks paddenstoelen leverde aan klanten in Duitsland. Ook stelt Frihol in de aanklacht dat The Greenery zich negatief heeft uitgelaten over Frihol tegen bestaande zakenrelaties. Verder claimt het Duitse bedrijf schade doordat The Greenery stopte met levering.

De rechter oordeelde dat The Greenery de vorderingen afdoende kon weerleggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.