Home

Achtergrond 240 x bekeken

Gemeente Korendijk tegen natte Leenherenpolder

De gemeenteraad van Korendijk is tegen vernatting van de Leenherenpolder in de gemeente.

Ook heeft de raad bezwaar tegen het doorsteken van dijken. Dit ligt volgens SGP-woordvoerder Arie van der Linden erg gevoelig bij de bevolking. Zijn fractie pleitte deze week voor een droge Leenherenpolder en een stevige dijk. Een meerderheid in de raad steunde dat voorstel en wil dat de provincie Zuid-Holland afziet van omzetting in een plas/dras-gebied. De gemeente wil graag snel opheldering over de toekomstplannen voor het gebied van zowel de provincie als de gemeente.

Verantwoordelijk gedeputeerde Joop Evertse van Zuid-Holland geeft volgens de raad tot nu toe geen echte duidelijkheid. De vraag is of zijn insteek past bij het door staatssecretaris Bleeker geformuleerde beleid. Daar zijn voor wat Zuid-Holland betreft meer vragen over. Het lot van de Zuiderdieppolder op Flakkee is nog evenmin echt helder. De provincie houdt vast aan ontpoldering, maar de daarvoor bestemde gronden moeten nog worden verworven.

Of registreer je om te kunnen reageren.