Home

Achtergrond 218 x bekeken

Geld in België raakt op

Steeds meer geldautomaten in België zijn leeg.

Oorzaak is een staking bij waardetransporteur Brink's. Bij de grootste bank van België, BNP Paribas Fortis, zit nu een op de zeven automaten zonder bankbiljetten. De automaten verwijzen klanten door naar andere apparaten, die nog wel voorzien zijn van geld. Dit weekend zal het aantal lege machines wellicht nog oplopen.

Bij de supermarkten hebben vooral winkels van Delhaize last van de staking. De kassa's hebben steeds vaker gebrek aan wisselgeld. Ze bulken daarentegen juist wel van de bankbiljetten. Minister Annemie Turtelboom (Binnenlandse Zaken) heeft de politie gevraagd een oogje in het zeil te houden op plaatsen waar veel cash blijft liggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.