Home

Achtergrond 177 x bekeken 2 reacties

Geen nieuwe windmolens Groene Hart en Hoeksche Waard

De provincie Zuid-Holland staat geen nieuwe windmolens toe in het Groene Hart en de Hoeksche Waard. .

Ook aan de randen van de gebieden zal de provincie uiterst omzichtig omgaan met het toestaan van nieuwe turbines. Dat staat in de aangescherpte nota windernergie.

De aanscherping is aangebracht op verzoek van Provinciale Staten. Die wil dat Nationale Landschappen worden ontzien voor windenergie. Voortaan kunnen turbines aan de randen van de gebieden alleen worden gebouwd wanneer ze goed zijn in te passen in het landschap.

De provincie richt zich nu voor concentraties van windmolens op het Rotterdamse havengebied en de randen van oostelijk Goeree Overflakkee. De twee regio’s kunnen de komende vijf jaar door de bouw van molens 70 Megawatt extra windenergie produceren. Daarmee kunnen 40.000 huishoudens in hun jaarlijkse stroomgebruik worden voorzien.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Andre, jij weet duidelijk niet wat het verschil is tussen nutteloos en momenteel financieel niet rendabel. Er komt een moment dat fossiele brandstoffen op zijn. Wanneer dat moment nadert zullen die energiebronnen steeds duurder worden en zal het vanzelf goedkoper worden om duurzame bronnen (zoals wind) te benutten. Het is kortzichtig om niks te willen investeren in duurzame bronnen en te wachten tot energiebronnen schreewend duur worden en op zijn. Ik beschuldig je daarom van kortzichtigheid, omdat je niet wilt investeren in innovaties voor de toekomst. Ik kan je trouwens vertellen dat windturbines niet nutteloos zijn: ze halen namelijk energie uit een duurzame bron. en die energie kan benut worden.

 • no-profile-image

  André van den Berg

  Het is onomstotelijk bewezen dat windturbines nutteloos zijn.
  Mark Rutte zei het al tijdens het Carrédebat: ''Stoppen met die ondingen, ze draaien niet op wind maar op subsidie!''.

  Een paar feiten:

  Onder windkracht 4 produceren ze niets
  Boven 8 worden ze stilgezet (beschadigingsgevaar)
  Met andere woorden: 70% van de tijd worden NUL huishoudens bediend!

  Zie ook:

  http://www.groenerekenkamer.nl/node/1028

  http://www.wind-energie-halkema.org/

  http://www.clepair.net/windgeheim.html

  http://www.clepair.net/windrendement.html

  Er zijn veel onzinnige maatregelen en ontwikkelingen (daar valt ook de elektrische auto onder)die onder druk van -ondemocratische- milieubewegingen uitgewerkt worden. Dat kost miljarden €o's, geld dat veel beter naar onderwijs, ouderen-, gezondheidszorg en infrastructuur kan gaan. Dat schept pas banen!

  Ik hoop dat het bovenstaande eens uitgebreid door ter zake kundige journalisten behandeld zal worden

Of registreer je om te kunnen reageren.