Home

Achtergrond 252 x bekeken

G20-prijs voor Nederlandse hulporganisatie

Het Medical Credit Fund, een Nederlandse hulporganisatie, heeft vanochtend een prijs gekregen die door de G20 in het leven is geroepen.

Onno Schellekens van de organisatie kreeg de award in Seoul uitgereikt door de Amerikaanse president Barack Obama. In Seoul zijn de leiders van de twintig belangrijkste economieën ter wereld bijeen.

Het gaat om de SME Finance Challenge Award, een door de G20 in het leven geroepen competitie, gericht op het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden. Van de veertien geselecteerde organisaties bleven drie winnaars over. Volgens het fonds heeft de G20 voor die veertien clubs 500 miljoen dollar te verdelen, maar hoeveel de Nederlandse winnaar krijgt is niet duidelijk.

Medical Credit Fund is een met privégeld gefinancierde organisatie. Ze financiert in Afrika kleine en middelgrote plaatselijke ondernemers rechtstreeks, zonder tussenkomst van een overheidsinstantie. Het fonds geeft geen geld, maar leent het, tegen een laag percentage.

Medical Credit Fund is onderdeel van de ontwikkelingsorganisatie PharmAccess.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.