Home

Achtergrond 542 x bekeken

Friezen tevreden over rijden op koeienmest

De provincie Friesland is tevreden over het rijden op alternatieve brandstoffen.

Meer dan 70 procent van de wagens van de provincie rijdt sinds een jaar op onder meer groen gas, aldus de provincie vandaag. Volgens de provincie blijkt na een jaar dat in Friesland voldoende plaatsen zijn om deze brandstoffen te tanken.

Groen gas wordt geproduceerd uit onder meer gft en mest. "Als je in Friesland kunt rijden op koeienstront, dan is dat toch geweldig. Er is geen reden meer om dat niet te doen", aldus milieugedeputeerde Piet Adema. 35 auto's van de provincie rijden op groen gas, vijf op bio-ethanol en twee op elektriciteit. Volgens de provincie is een tankbeurt voor groen gas per liter gemiddeld 70 cent goedkoper dan benzine.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.