Home

Achtergrond 205 x bekeken

Franse varkenshouders gaan actie voeren

Franse varkenshouders gaan vanaf eind volgende week acties voeren bij de grote supermarkten.

Ze gaan actievoeren omdat het niet is gelukt binnen het varkensschap Inaporc afspraken te maken over de herkomstvermelding van varkensvleesproducten en vleeswaren.

De Franse varkenshoudersbond FNP eist al enige tijd dat de vleesbedrijven meer Frans vlees gebruiken. Om dat beter te kunnen controleren, zouden ze ook op alle varkensvleesproducten en vleeswaren het land van herkomst van alle gebruikte grondstoffen moeten vermelden. Eerder deze week lukte het niet daarover in Inaporc sluitende afspraken te maken.

Na eerdere demonstraties bij een reeks vleesbedrijven roept de FNP daarom nu op tot acties bij de supermarkten. De bond wil proberen langs die weg alsnog de vleesbedrijven onder druk te zetten. Bovendien protesteren ze tegen de ‘dubbelzinnigheid’ bij de winkeliers die wel steun toezeggen aan de Franse boeren maar daar volgens de FNP in de praktijk weinig van laten merken.

Of registreer je om te kunnen reageren.