Home

Achtergrond 197 x bekeken

'Franse supermarkt moetenover de brug komen’

Het grootste Franse vleesbedrijf Bigard is blij dat er door de afspraken met de veehouders weer rust is gekomen in de vleessector. Bigard vindt echter wel dat de supermarkten ook over de brug moeten komen nu er een prijsverhoging voor de boeren is afgesproken.

‘’Er zijn afspraken gemaakt om de veehouders weer perspectief te bieden. Bigard zal daaraan verhoudingsgewijs haar bijdrage leveren. Maar ik verwacht nu van de andere economische spelers, met name de grote winkelbedrijven, ook een bijdrage om de Franse veeteelt te ondersteunen,’’ aldus een verklaring van Jean-Paul Bigard, niet alleen topman van het gelijknamige vleesbedrijf maar ook voorzitter van de organisatie van Franse vleesbedrijven SNIV.

Bigard wil verder de dialoog in de vleeswereld weer op gang brengen. ‘’Die is verstoord door de recente ontwikkelingen", denkt hij, daarmee verwijzend naar de blokkades bij een groot aantal slachthuizen van zijn onderneming.

Of registreer je om te kunnen reageren.