Home

Achtergrond 266 x bekeken

Export van Nederlands varkensvlees groeit licht

De Nederlandse export van varkensvlees is tot en met week 43 3,8 procent groter dan vorig jaar.

Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Productschap Vee en Vlees (PVV).

De gegevens van het PVV zijn gebaseerd op vrijwillig aangeleverde cijfers van de verschillende vleesbedrijven. Het productschap wil op die manier zo snel mogelijk inzicht houden in het verloop van de markt. Uit de gegevens van het productschap blijkt dat de export naar Duitsland licht groter is dan vorig jaar. De laatste weken is de export echter kleiner dan vorig jaar in dezelfde weken. Die afvlakking van de export zou een gevolg kunnen zijn van de productiegroei in Duitsland. De zelfvoorzieningsgraad van Duitsland is gegroeid tot rond de 110, wat wil zeggen dat het land 10 procent meer produceert dan het zelf nodig heeft. Ook de export naar Frankrijk is fors kleiner dan een jaar geleden. Volgens marktvorser Paul Westra van het PVV zou een verklaring kunnen zijn de achterblijvende consumptie van varkensvlees in Frankrijk. Daardoor is de vraag naar varkensvlees ook kleiner.

Of registreer je om te kunnen reageren.