Home

Achtergrond 184 x bekeken

Export diamanten uit België ligt stil

De export van diamanten en andere edelstenen uit België is compleet stilgevallen door een juridisch bevel.

Ook komt er geen diamant het land meer in via de luchthaven Zaventem bij Brussel. Dat meldden Belgische media vandaag.

Een Belgische rechter schortte de vergunning op van waardetransporteur Brink's Belgium, het enige bedrijf dat toestemming had voor diamanttransporten. De rechter greep in wegens de omstreden verkoop van de activiteiten aan een zusterbedrijf van Brink's, terwijl Brink's in België onlangs zijn faillissement aanvroeg.

Volgens de Antwerpse diamanthandel kampt de sector nu met een groot probleem. Brink's bereidt juridische stappen voor, aldus commercieel directeur en 'crisiswoordvoerder' Willem-Jan Candel van Brink's in België en Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.