Home

Achtergrond 148 x bekeken

Europese parlementariërs tegen nationalisme

Europarlementariërs van uiteenlopende partijen zijn een samenwerkingsverband begonnen tegen nationalisme en populisme in Europa.

Een van de oprichters is de Belgische liberaal Guy Verhofstadt, die er grote moeite mee heeft dat de Nederlandse regeringspartij VVD zich door de PVV laat gedogen.

Een andere oprichter van de Spinelligroep is de leider van de Europese Groenen, Daniel Cohn-Bendit. De afgevaardigden hopen dat academici en schrijvers zich aansluiten bij het initiatief voor een pro-Europees geluid.

"Ook in Nederland zien we nu een regering met een gedoogpartij die haar rug naar Europa keert'', zei Judith Sargentini, delegatieleider van GroenLinks in het Europees Parlement, vandaag. "Europa is echter juist de oplossing voor veel van de problemen waar we mee te maken hebben, zoals de economische crisis.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.