Home

Achtergrond 150 x bekeken

Einde gijzeling VS met vrijlating scholieren

Een gewapende scholier heeft gisteren 23 leerlingen en een leraar vrijgelaten, die hij urenlang in gijzeling had gehouden in een school in Marinette in de Amerikaanse staat Wisconsin.

Een Amerikaanse functionaris zei dat de gijzelingsactie is beëindigd. Eric Burmeister, verantwoordelijk voor het management bij noodsituaties in de plaats Marinette in de noordoostelijke staat Wisconsin, zei dat alle vrijgelaten studenten ongedeerd zijn gebleven. Ze zijn met hun familie herenigd, aldus Burmeister.

Een gewapende scholier had circa twintig leerlingen en een docent circa vijf uur onder bedreiging van een vuurwapen in gijzeling gehouden.

Het motief voor de gijzeling is niet bekend. Amerikaanse media meldden dat de gewapende gijzelnemer een vijftienjarige jongen is. Die schoot op zichzelf toen de politie het lokaal naderde waarin hij zich bevond. De jongen is met schotwonden in een ziekenhuis opgenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.