Home

Achtergrond 141 x bekeken

'Eetstokjes zijn geen wapen'

Eetstokjes gelden niet als wapen, ook niet als ze worden gebruikt bij een beroving.

Dat heeft een hof van beroep in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul woensdag bepaald, aldus persbureau Yonhap.

De uitspraak is gedaan in de zaak tegen een 50-jarige man, die vijf jaar geleden een vrouw had verkracht en beroofd. Hij dreigde haar met een 23 centimeter lang metalen eetstokje in het oog te steken. Vanwege verkrachting en beroving was hij in eerste aanleg veroordeeld tot zeven jaar celstraf. Het hof van beroep bevestigde die straf woensdag.

Het Openbaar Ministerie was het daar echter niet mee eens. Volgens de aanklagers was de man schuldig aan een gewapende overval, waarop maximaal levenslang staat.

De rechters hebben die redenering van de hand gewezen. Volgens het hof zijn de eetstokjes gewone gebruiksvoorwerpen. ,,Hoewel eetstokjes gevaarlijke voorwerpen kunnen worden, afhankelijk van de manier waarop ze worden gebruikt, zijn de stokjes die bij deze misdaad zijn gebruikt niet aangepast. Daarom is het moeilijk om ze te beschouwen als wapen'', aldus het vonnis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.