Home

Achtergrond 169 x bekeken

Economie India groeit bijna 9 procent

De economie van India groeit sneller dan verwacht.

In de maanden juli, augustus en september groeide de economie met 8,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl analisten uitgingen van 8,2 procent. Het Indiase bureau voor de statistiek maakte de cijfers vandaag bekend.

De op twee na grootste economie van Azië dankt de groei vooral aan de industriële sector, die met 9,8 procent omhoog sprong. De sterke groei is voor een groot deel te danken aan de maatregelen die de Indiase regering heeft genomen om de wereldwijde economische crisis het hoofd te bieden. Ook is het land de afgelopen tijd sterk in trek bij investeerders, die willen profiteren van de economische voorspoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.