Home

Achtergrond 153 x bekeken

EU wil fors meer vrouwen in top bedrijven

De Europese Commissie wil dat tegen 2015 raden van besturen van grote Europese bedrijven voor 30 procent uit vrouwen bestaan.

Momenteel nemen vrouwen slechts 10 procent van de topfuncties in. Dit terwijl 60 procent van de degenen die afstuderen aan Europese universiteiten vrouw is. Dat heeft Europees commissaris Viviane Reding (Justitie) maandag gezegd in de Litouwse hoofdstad Vilnius.

Reding sprak op een congres van het Europees instituut voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De EU kan zich volgens Reding "niet veroorloven om de talenten van vrouwen te verspillen''. De commissaris wees er verder op dat vrouwen gemiddeld bijna 18 procent minder verdienen dan mannen in een vergelijkbare functie. Reding is geen voorstander van verplichte quota om de positie van vrouwen in het bedrijfsleven te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.