Home

Achtergrond 178 x bekeken

EU-president: eurozone vecht voor overleven

De eurozone zal niet overleven als het de schuldencrisis niet kan oplossen.

Dat zei EU-president Herman Van Rompuy vandaag in Brussel tegen een vergadering van ministers van Financiën uit de landen met de euro.

"We zitten in een overlevingscrisis. We moeten samenwerken om de eurozone te laten overleven. Want als we de eurozone niet overleeft, zal de Europese Unie niet overleven'', zei Van Rompuy. "Maar ik heb er vertrouwen in dat we dit zullen oplossen.''

Ierland en Portugal hebben enorme schulden. Ierland heeft gisteren toegegeven dat het gesprekken voert over een pakket reddingsmaatregelen. Portugal heeft gewaarschuwd dat er een grote kans is dat het land ook financiële steun nodig heeft, omdat banken onvoldoende willen lenen. Zes maanden geleden moesten EU-landen Griekenland nog uit de nood helpen met 110 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.