Home

Achtergrond 147 x bekeken

EU ontkent problemen met regionale hulp

De Europese Commissie spreekt met kracht tegen dat er grote problemen zijn met de Europese hulp aan achtergestelde regio's in de Europese Unie.

Er liggen geen miljarden euro's zinloos op de planken door bureaucratische rompslomp. Dat stelde een woordvoerster van de commissie vandaag in Brussel.

Zij reageerde op berichtgeving in de Financial Times. Volgens de krant besteedde de EU tot nu toe slechts 10 procent van de 347 miljard euro die voor de periode tot 2013 is voorzien voor het stimuleren van arme Europese gebieden.

"Het is simpelweg niet waar'', aldus de zegsvrouw. De commissie erkent dat er vertragingen voorkomen, maar slechts bij een klein deel van de projecten. Om daar wat aan te doen, wil Brussel procedures vereenvoudigen en nationale en regionale functionarissen beter trainen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.