Home

Achtergrond 239 x bekeken 3 reacties

EU eist landbouwsteun terug van Nederland

De Europese Unie eist bijna 29 miljoen euro aan agrarische steun terug van Nederland.

De Europese Commissie vindt dat de Nederlandse autoriteiten onvoldoende controle hebben uitgevoerd. Dat maakte de commissie vrijdag bekend. Bij de betaling van een minimumprijs had Nederland de aanvragen van steun door producenten van aardappelzetmeel beter moeten controleren. Het gaat om de jaren 2003 tot 2008.

Daarnaast constateerde de commissie ook tekortkomingen in de sectoren veevoer en zaaizaad. Hier verlangt Brussel 356.000 euro terug.
De commissie vordert deze keer in totaal 578,5 miljoen euro terug aan EU-landbouwsudsidies die ten onrechte door lidstaten werden uitgekeerd. De commissie moet erop toezien dat de lidstaten de Europese steun goed besteden. Het geld vloeit terug naar de Europese begroting.

Behalve Nederland moeten achttien andere landen geld terugbetalen. Griekenland is de grootste 'zondaar' met zo'n 350 miljoen euro aan vorderingen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Best wel grappig, dat Brusselse 'Pluk ze' beleid! Dit komt mooi allemaal op de negatieve rekening van het wanbestuur van glossy Gerda Verburg. Laat Verhagen dus nu dat mens eens hardhandig gaan plukken. Om te beginnen zie ik als belastingbetaler graag die half miljoen euro van dat glimmende prulblad terug in de staatskas!

 • no-profile-image

  koetje

  Communistisch rot systeem,vrije boeren bestaan niet meer.

 • no-profile-image

  boer

  Als de EU al 29 miljoen terugvraagd van Nederland vanwege slechte controle, dan ben ik benieuwd wat de zuid-Europese landen terug moeten betalen.....

Of registreer je om te kunnen reageren.