Home

Achtergrond 164 x bekeken

Duurzame soja voor giraffes

De giraffes van vijftien Nederlandse dierentuinen stappen over op verantwoord geproduceerde soja. Dat meldden de diergaardes van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) maandag.

De dierentuinen spreken van een belangrijke stap in de verduurzaming van diervoeding.

De productie van soja in Azië en Zuid-Amerika gaat gepaard met ontbossing en milieuproblemen door het gebruik van pesticiden. Nederland is één van de grootste soja-importeurs ter wereld. De deelnemende dierentuinen verbruiken jaarlijks 43.000 kilo soja. Giraffes zijn grootverbruikers. De dieren krijgen voortaan alleen nog verantwoorde soja voorgeschoteld, aldus de dierentuinen. De productie daarvan gaat niet ten koste van het milieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.