Home

Achtergrond 282 x bekeken

Duitser veroordeeld wegens hongerdood kind

Een Duitse man is veroordeeld tot dertien jaar cel omdat hij zijn driejarige dochter een hongerdood heeft laten sterven.

De vader heeft daarmee een moord gepleegd, oordeelde de rechtbank van Nürnberg-Fürth.

De 30-jarige vader uit Thalmässing reed doordeweeks op een truck en in het weekeinde zat hij vooral voor de tv en op internet. Hij stond als enige verdachte voor de rechtbank. De 27-jarige moeder is een kankerpatiënt en ontoerekeningsvatbaar verklaard.

Justitie had levenslange celstraf geëist tegen de vader. Het kind woog bij haar overlijden amper 8 kilo en zag er graatmager uit. ,,Ze moet van de honger vreselijk geschreeuwd hebben, toen ze daar nog de kracht voort had'', zei de aanklaagster. De moeder deed steeds de deur van de kinderkamer op slot. Het kind lag zoveel in bed dat ze kreupel was geworden. Vreemd genoeg zorgde het stel wel goed voor het zoontje.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.