Home

Achtergrond 525 x bekeken 1 reactie

Duitse bond: meer openheid en betere PR veehouderij

De Duitse landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) pleit voor een betere behartiging van de public relations (PR) door de vee- en varkenshouderij.

De bond zei dit in verband met de herhaaldelijk oplaaiende burgerprotesten tegen het gebrek aan dierenwelzijn in de sector.

Open stallen kunnen daarbij een probaat middel zijn, gelooft de federatie. In alle regio’s moeten daarom bedrijven beschikbaar zijn die zich open stellen voor bezichtiging. “Geïnteresseerde mede-burgers moeten de mogelijkheid hebben een dierenhoudend bedrijf authentiek te beleven en door een normale kalkoenen- of varkensstal kunnen lopen,” bepleit algemeen secretaris Helmut Born.

In het maatschappelijk debat over dierenwelzijn moet de sector offensief en overtuigend laten zien hoe de zaken ervoor staan. “Alleen zo krijgt de intensieve veehouderij in de openbaarheid weer de rugdekking die zij nodig heeft voor haar verdere ontwikkeling,” gelooft Born.

DBV vreest dat als dit soort initiatieven niet worden genomen, de sector steeds meer maatschappelijke acceptatie zal verliezen. Nu al wordt in veel gemeentes en bestuurlijke regio’s door de besluitvormers om redenen van dierenwelzijn bij de bouw en of uitbreiding van stallen moeilijk gedaan.

“De maatschappij verwacht dat de dieren nog zo worden gehouden als vijftig jaar geleden, ongeacht de vraag of dit beter of slechter is voor het dier. Kennelijk heeft de maatschappij moeite met de dynamiek van de vee- en varkenshouderij,” aldus Born.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland

    ''Kennelijk heeft de maatschappij moeite met de dynamiek van de vee-en varkenshouderij,'' aldus Born. Herr Born maakt zich terecht zorgen over de huidige ontwikkelingen in de maatschappij. De Green Peace activisten en in zekere mate de media, zullen hun steentje daartoe bijdragen!!!... Daar mogen wij gerust ernstig rekening mee houden!!!... Er is een heel eenvoudige oplossing voor !!!, met z'n allen minder produceren!!!... Bij voorbeeld 5% onder de vraag, uiteraard zal de media ook daar aandacht aan geven en de burger aan het nadenken zetten!!!... denkt ogt.

Of registreer je om te kunnen reageren.