Home

Achtergrond 313 x bekeken

Drie keer zoveel claims vorstschade

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen winter ruim 3100 schadeclaims ontvangen van automobilisten die stelden schade aan hun wagen te hebben opgelopen door kapotgevroren asfalt.

Een zegsvrouw heeft vandaag een bericht daarover in het AD bevestigd. Van deze schadeclaims is driekwart afgewezen. Volgens de woordvoerster komt dit vooral omdat de claims wegen betreffen die niet onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat vallen, of omdat de klager niet goed kan aantonen op welke locatie hij of zij reed toen de auto de schade opliep.

Automobilisten die een claim indienen, moeten aannemelijk maken dat ze op een bepaalde datum ergens hebben gereden, dat op dat stuk weg sprake was van vorstschade en dat ze niet te hard reden of waarschuwingsborden hebben genegeerd. Gemiddeld kregen de ruim zeshonderd mensen die wel geld kregen uitgekeerd een bedrag van 305 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.