Home

Achtergrond 162 x bekeken

Doden door overstromingen Thailand en Indonesië

De watersnoodramp in Thailand heeft zich verder uitgebreid. Het dodental staat donderdag op 122 en meer dan zes miljoen mensen zijn getroffen.

Onder hen zijn ten minste honderd toeristen die vast zitten in hun hotels in de Zuid-Thaise stad Hat Yai, aldus de Thaise autoriteiten.

Gisteren redde de waterpolitie honderd Thaise en buitenlandse toeristen van Koh Tao, een populair vakantie-eiland in de Golf van Thailand in het zuiden van het land.

Door de zwaarste watersnood van de afgelopen decennia staat een groot deel van Thailand onder water. Vijftig van de 76 provincies zijn getroffen. Niet alleen huizen, maar ook landbouwgrond staat onder water. Ook is veel vee verdronken.

Overstromingen in het oosten van Indonesië hebben aan zeker vijftien mensen in de provincie Oost-Nusa Tenggara het leven gekost. Een persoon wordt vermist. Dat hebben de lokale autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

Zware regenval veroorzaakte in een uur tijd de overstromingen, waarop zeker tweehonderd mensen vluchtten naar hoger gelegen gebieden. De reddingsdiensten zoeken nog naar de vermiste.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.