Home

Achtergrond 223 x bekeken

Dit jaar geen besluit over missie Afghanistan

Minister Hans Hillen van Defensie verwacht niet dat het kabinet nog dit jaar met een voorstel komt voor een nieuwe missie in Afghanistan.

Hij zei dat vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Een verkenningsteam dat in Afghanistan heeft gekeken naar de mogelijkheden voor een missie, is weer terug. "We zijn aan het puzzelen wat we nu gaan doen. We kijken in welke richting we gaan denken'', aldus Hillen.

Het team bestond uit agenten, militairen en diplomaten. Hillen wilde niet zeggen in welke plaatsen ze zijn geweest. Eerder was al duidelijk dat de verkenners niet naar Uruzgan zouden gaan, de provincie waar Nederland tot augustus de militaire leiding had.

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheden voor een missie om Afghaanse politieagenten te trainen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.