Home

Achtergrond 143 x bekeken

De Jager wil uitleg over hoge hypotheekmarges

Minister Jan Kees de Jager van Financiën wil van de banken weten waarom de marges zo hoog zijn die ze cliënten over hun hypotheken rekenen.

Uit een eerste onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) blijkt dat de marges het afgelopen jaar hoog zijn, niet alleen historisch, maar ook in vergelijking met buurlanden.

De Jager laat dat weten in antwoord op Kamervragen van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks. De NMa gaat nog verder met het onderzoek, maar voor De Jager vormen ,,de eerste uitkomsten reeds een serieus signaal''. Hij zal daarom ,,op korte termijn in overleg treden met verschillende partijen om te bezien hoe er opvolging gegeven moet worden aan deze signalen.''

Aanleiding voor de vragen is een artikel in het Financieele Dagblad deze zomer, waarin op grond van CBS-cijfers werd aangetoond dat de Nederlandse banken steeds meer verdienen aan hypotheken. Uit het NMa-onderzoek blijkt dat de marges op hypotheken de laatste jaren zijn opgelopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.