Home

Achtergrond 260 x bekeken

D66er Van der Ham kandidaat voorzitter ELI

Het Tweede Kamerlid Boris van der Ham van D66 wordt waarschijnlijk de voorzitter van de nieuwe vaste Kamercommissie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Dat verneemt Boerderij uit doorgaans betrouwbare kringen in de Tweede Kamer. Van der Ham ontkent zelf niet dat hij kandidaat is, maar hij wil niet vooruitlopen op de voorzittersverkiezing die voorlopig is voorzien voor morgenmiddag. De D66-er is nu waarnemend voorzitter van de vaste commissie Economische Zaken.

De Tweede Kamer heeft gisteren besloten die commissie samen te voegen met de vaste commissie van LNV, in navolging van de samenvoeging van de ministeries van EZ en van LNV in dat van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

In de praktijk verdelen de fractiesecretarissen van de Tweede Kamer de voorzitterschappen van de vele Kamercommissies over de fracties. De Commissie ELI is daarbij aan D66 toegevallen. Het is gebruikelijk dat de betreffende fractie zelf een persoon voordraagt. De verkiezing is dan meestal niet meer dan een bekrachtiging van de voordracht. De commissieleden kunnen wel met een blanco stem kenbaar maken dat zij tegen de kandidaat zijn.

Of de oprichtingsvergadering van de Commissie ELI en de verkiezing van de voorzitter morgen doorgaat was vanavond nog niet helemaal zeker. Niet alle fracties hadden de namen van hun leden van die commissie al doorgegeven.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.